Hamburger met Griekse tzatziki a la Henk

Hamburger met Griekse tzatziki a la Henk

11 augustus 2018 0 Door Henk Tramper

Geen idee wat je met dit lekkere weer moet eten? Probeer dan eens de frisse Griekse tzatziki a la Henk!

Ingrediënten

  • Griekse Yoghurt
  • Komkommer
  • Knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Hamburger
  • Ui
  • Donker bruin brood (TIP: Hubertus brood)

Bereidingswijze

Snij de kommer zo fijn mogelijk, doe deze in een zeef en bestrooi dit met zout.
Leg er een bord met een extra gewicht op bijvoorbeeld een blik groenten en laat de
komkommer 2 uur uitlekken.
Op 1 liter yoghurt 4 tintjes knoflook fijn hakken en door de yoghurt voegen. Naar behoeft wat peper uit de pepermolen toevoegen.
Als de komkommer is uitgelekt dit ook bij de yoghurt doen.
Hamburger met de ui ringen bakken en dit op een bord naast tsatziki leggen.
Dit samen serveren met een donker bruinbrood, bijvoorbeeld een donkere
Hubertus.

Lekker en simpel voor bij de warme dagen.

Eet smakelijk!

Henk